Skip to content Skip to footer
DGS ENERGIE

Thuisbatterij

Zonnepanelen-14x-REC-Twinpeak-370Wp_jurgen-convents_winksele_detail-min
Zonnepanelen REC Schriek 2.4

Laat geen zonne-energie verloren gaan

Op zoek naar een slimme oplossing om jouw eigen opgewekte zonne-energie op te slaan? DGS Energie biedt hoogwaardige thuisbatterijen voor particulieren en bedrijven en helpt je met besparen op je energiefactuur. Met onze thuisbatterijen kan je optimaal profiteren van jouw zonnepanelen door de overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer jij dat nodig heeft. Hierdoor bespaar je niet alleen op jouw energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst.

Waarom investeren in een thuisbatterij installatie?

Ben je klaar voor de toekomst om de controle over je energiegebruik in eigen handen te nemen ?   Door de snel wisselende energiemarkt in België raden wij aan om zelf energie op te wekken en die vast te houden voor eigen gebruik en minder afhankelijk te zijn van het net en jouw energieleverancier. 

Een thuisbatterij is eigenlijk een onderdeel van een volledig systeem, meestal bestaande uit zonnepanelen, een batterij met een omvormer, een batterij-vermogensmeter en een noodschakelaar.  De omvormer is aan de ene kant verbonden aan de elektriciteitskast en aan de andere kant met de zonnepanelen en de thuisbatterij.  Zo kan de omvormer via de elektriciteitskast elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen of de thuisbatterij beschikbaar stellen aan de woning.  Andersom kan de omvormer via de elektriciteitskast stroom van het net halen om in de batterij op te slaan.  Minder injecteren is meer besparen. Het hele thuisbatterij systeem werkt geautomatiseerd.  Hoewel een thuisbatterij niet altijd een back-upsysteem is, begin je wel direct te besparen op je energierekening. 

thuisbatterij

Voordelen van een thuisbatterij?

Energieopslag

Thuisbatterijen slaan de overtollige energie op die wordt opgewekt door je zonnepanelen. Zo benut je de opgewekte energie optimaal, ook wanneer de zon niet schijnt.

Verhoogt rendement

Een thuisbatterij verhoogt het rendement van je zonnepanelen (niet de waarde van je huis) je zonnepanelen renderen beter

Bescherming stroomstoringen

Verlies nooit meer stroom tijdens onverwachte stroomstoringen. Thuisbatterijen zorgen voor een nadeloze overgang naar je eigen opgeslagen energie, waardoor essentiële apparaten bij jou blijven werken.

Optimaliseer energiegebruik

Met een thuisbatterij kan je energie opslaan tijdens periodes van lage vraag en gebruiken wanneer de vraag hoog is. Dit helpt niet alleen je energiekosten te verlagen, maar bevordert ook een efficiënter energiegebruik.

Duurzaamheid

Verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en draag bij aan een duurzamere toekomst. Thuisbatterijen maken deel uit van de evolutie naar een zelfvoorzienende en milieubewuste huishoudens.

Hernieuwbare energie = slim investeren + kosten besparen!

Solaredge-Energiebank-10Kw-met-SolarEdge-omvormer-SE5000H_Schriek
BYD thuisbatterij opslagsysteem

Waar moet ik op letten bij het plaatsen van mijn thuisbatterij?

Net zoals met de zonnepanelen, werken wij voor de thuisbatterijen ook uitsluitend met kwaliteitsmerken met verschillende capaciteiten.

De capaciteit van je thuisbatterij moet altijd voldoende gedimensioneerd en perfect afgestemd zijn op je noden. Daarom is het bij het overwegen van het plaatsen van een thuisbatterij heel belangrijk om deskundig advies in te winnen.  Hoe minder laadcycli, hoe langer de batterijen meegaan.

DGS Energie installeert graag thuisbatterijen van de kwaliteitsmerken BYD en SolarEdge.  Omdat ze makkelijk uit te breiden zijn door niet 1 maar meerdere modellen/boxen te installeren en ze parallel te schakelen.  Daardoor hebben ze een grote opslagcapaciteit.

Je moet bij de kostprijs van een thuisbatterij niet alleen focussen op  de aankoopprijs, want het is een investering.  Als de levensduur van een goedkope thuisbatterij beperkt is of ze is niet voldoende gedimensioneerd,, dan is het duidelijk dat het geen goede investering is ook al was ze goedkoop. 

Daarom benadrukken we nogmaals heel graag dat er diverse factoren meespelen en je echt deskundig advies, jarenlange expertise en kennis nodig hebt in deze duurzame techniek.  We willen je hierin heel graag begeleiden en persoonlijk op maat gemaakt advies en offerte bezorgen.  Zo rendeert je investering al van bij het begin van installatie.

Hernieuwbare energie = slim investeren en kosten besparen! Denk aan de toekomst!