Skip to content Skip to footer
DGS ENERGIE

Laadpalen

solaredge energiebank thuisbatterij_omvormer_home ev charger laadpaal
Laadpaal

Zorgeloos elektrisch rijden

Bij DGS Energie geloven we dat elektrisch rijden niet alleen een duurzame keuze, maar ook een zorgeloze ervaring kan zijn voor jou.  Ontdek waarom een laadpaal onmisbaar is voor iedereen die de overstap maakt naar elektrisch rijden.

Laad gewoon op terwijl je thuis bent, op je werk of aan een publieke laadpaal terwijl je shopt, …  Geen gedoe met tankstations of afhankelijkheid van wisselende brandstofprijzen.  Makkelijker kan het niet. 

Een laadpaal is een must als jij zorgeloos elektrisch wilt rijden en genieten van de vrijheid van zorgeloze ritten. 

Optimaliseren en besparen op je energiefactuur? Dat kan door je laadpaal te combineren met een zonnepanelen en thuisbatterij installatie. DGS Energie legt je graag uit hoe dit kan.

Voordelen van laadpalen

Efficiënt en snel laden

Intelligent en slim laden

Load balancing technologie

Optimaliseer energiefactuur

Combineer met zonnepanelen en batterij en optimaliseer je energiefactuur

Inkomstenbron

Stel je laadpunt openbaar voor anderen

Fiscale voordelen

t.e.m. 31/08/2024

Hernieuwbare energie = slim investeren + kosten besparen!

Voordelen om een laadpaal te installeren bij jouw thuis of bedrijf?

Intelligent en slim laden met een laadpaal. Een laadpaal biedt controle en inzichtHet laadvermogen van jouw laadpaal is instelbaar, waardoor jij controle hebt over het laadproces.  Dit wordt steeds belangrijker vanwege het capaciteitstarief.
    • Met een digitale meter moet je vermijden om extra kosten te maken tijdens hoge pieken want dan moet je meer betalen voor de energie die je gebruikt. Door slim en gecontroleerd je laadpaal thuis in te stellen kan je extra kosten op je energiefactuur vermijden door bv ’s nachts op te laden of tijdens momenten van verminderd huishoudelijk stroomverbruik. Of nog beter met jouw zonnepanelen op momenten dat deze energie opwekken. Het is even uitproberen hoe jouw huishouden en opladen te combineren maar snel heb je de juiste weg daarin gevonden om zo optimaal mogelijk jouw energie te gebruiken.

    • Een belangrijk hulpmiddel is de load balancing technologie. Deze geavanceerde technologie bepaalt welke apparaten voorrang krijgen, zowel bij jouw thuis als op je bedrijf.  Hierdoor voorkomt het laadstation pieken in het netwerk, waardoor alle apparaten goed blijven functioneren.

  • Efficiënt en veilig laden met een laadpaal : laden aan een laadpaal biedt niet alleen snelheid, maar ook veiligheid. Het gemak van een laadpaal is evident : tot 8x sneller opladen in vergelijking met een klassiek stopcontact, met bijkomende veiligheidsvoordelen.  Het gebruik van een gewoon stopcontact kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals doorbranding door overbelasting.
  • Fiscale voordelen voor laadpalen in 2024.
    • Particulieren : wie als particulier tot 31 augustus 2024 kiest voor de aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, kan rekenen op een belastingsvermindering op de investering. Voorwaarden : het laadstation moet intelligent zijn (namelijk de laadtijd en het laadvermogen moet kunnen gestuurd worden) en er mag enkel gebruik gemaakt worden van groene stroom.

    • Ondernemingen die tot 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijk laadstation kunnen ook rekenen op een verhoogde kostenaftrek.
Zijn-laadpalen-gedekt-in-woningverzekering
Financiele-besparing_DGS-energie
COPPER WALLBOX 2x 2 laadpalen
PULSAR Wallbox_Marleen Hendrickx

Kwaliteitsvolle slimme laadtechnologie

DGS Energie werkt ook voor de laadpalen met kwaliteitsvolle merkleveranciers die gebruik maken van de slimme laadtechnologie en veiligheid en gebruiksgemak voorop stellen.  Wij begeleiden je met veel plezier in je beslissing welk merk of type laadpaal van Wallbox, Zaptec, Evonity en SolarEdge voor jou het beste geschikt is.   Indien je wenst kunnen we je in contact brengen met Mobiflow, zij verzorgen het online beheer van jouw laadstation.

Hernieuwbare energie = slim investeren en kosten besparen! Denk aan de toekomst!