Skip to content Skip to footer

Zonnepanelen ook in 2021 interessante investering

Zonnepanelen blijven ook in 2021 een prima investering. Met wat u bespaart op uw energiefactuur verdient u uw zonnepanelen op 7 tot 9 jaar terug. Zonnepanelen op het dak van uw woning betekenen ook een meerwaarde voor uw huis. Doordat u overschakelt op zonne-energie, werkt u actief mee aan een schonere wereld met minder CO2-uitstoot. U wekt zelf hernieuwbare energie op, waardoor u niet alleen onafhankelijker bent van leveranciers maar ook nog eens in orde bent met de EPB-normering.

De elektriciteitsmeter houdt uw verbruik en uw energielevel bij van uw zonnepanelen.

De elektriciteitsmeter houdt bij hoeveel energie u heeft geproduceerd en hoeveel elektriciteit u verbruikt. De meterkast zal eerst uw stroom verdelen naar uw elektrische apparaten. Daarna zijn er twee scenario’s mogelijk:

  1. U heeft meer energie verbruikt dan uw zonnepanelen hebben opgewekt, waarbij u het tekort van het net zal afnemen.
  2. U heeft meer elektriciteit geproduceerd dan u heeft verbruikt, waarbij de overtollige stroom terug aan het net wordt geleverd.

De klassieke elektriciteitsmeters worden stelselmatig vervangen door nieuwe, digitale meters. Deze meters registreren de werkelijke afname en injectie afzonderlijk. U betaalt de nettarieven op basis van uw werkelijke afname en u ontvangt een vergoeding voor de overtollige stroom. De meter communiceert automatisch uw verbruik aan uw netwerkbeheerder.

Koppeling met het elektriciteitsnet.

Via de zekeringkast wordt uw zonnepanelensysteem aangesloten op het net. De zonnepanelen dienen geplaatst te worden volgens de AREI (Algemeen Reglement voor Elektrische Installaties) wetgeving. DGS laat aan de keuringsorganisatie OCB weten dat er bij u zonnepanelen geïnstalleerd zijn en OCB komt na de zonnepanelen installatie bij u langs om de zonnepanelen te keuren. Daarna kan de aanmelding van de zonnepanelen bij de netbeheerder Fluvius gebeuren.

Sunpower zonnepanelen

REC zonnepanelen

Bisol Supreme zonnepanelen

Contacteer ons