Skip to content Skip to footer

Thuisbatterijen die zonne energie opslaan, het overwegen waard als investering?

Waarom kiezen voor een thuisbatterij bij zonnepanelen ? Is een thuisbatterij extra interessant nu ik recent een digitale ipv terugdraaiende meter heb ?

Met een thuisbatterij profiteer je van lagere energiekosten en meer energie. Ontdek er alles over !

SolarEdge Home EV Charger laadpaal te Aarschot, in combinatie met zonnepanelen, SolarEdge omvormer en SolarEdge Energiebank battery 10kw

Ik heb al zonnepanelen, investeer ik dan extra in een thuisbatterij installatie ?

Overdag wekken je zonnepanelen energie op. Die energie dien je direct te gebruiken. Maar wat als je die opgewekte energie niet dadelijk maar bv tijdens een stroomstoring wilt gebruiken ? Of wat als je wilt profiteren van jouw energie contract met dal- en piektarieven of dynamische tarieven, waarbij je af en toe zelfs te maken hebt met negatieve stroomprijzen ? Dan is het het overwegen waard om te investeren in een thuisbatterij die je zonne energie opslaat.

In die gevallen zijn zonnepanelen, in combinatie met een thuisbatterij de ideale oplossing voor jou, zeker omdat je zelf kunt kiezen wanneer je jouw opgewekte stroom verbruikt. Zo kan je overdag stroom opwekken en deze ’s avonds en/of ’s nachts verbruiken om je laadpaal op te laden bijvoorbeeld. Dankzij de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij ben je heel flexibel jouw opgewekte zonne energie opslaan voor wanneer je die echt nodig hebt.

Wat kost een thuisbatterij ?

Een thuisbatterij is voor iedere eigenaar van zonnepanelen interessant en het overwegen waard om te installeren. De kosten van thuisbatterijen liggen tussen de 2000€ en 10.000€. De prijs is onder andere afhankelijk van de kwaliteit, capaciteit, veiligheid en efficiëntie.

Je moet de aanschaf van een thuisbatterij vooral als een lange termijn investering bekijken en niet een korte termijn visie waarin enkel de prijs beslissend is. We raden je aan om een batterij te kiezen die zowel aan je huidige energiebehoeften voldoet, als aan wat je in de toekomst nodig hebt.

SolarEdge Home Thuisbatterij: de Home Thuisbatterij biedt flexibiliteit in opslagcapaciteit, wat betekent dat je meerdere batterijen kunt combineren om de opslagcapaciteit aan te passen aan je specifieke behoeften. Dit maakt het een uitstekende keuze voor huishoudens die hun opslagcapaciteit in de toekomst willen uitbreiden.

De SolarEdge Home batterij kan bijvoorbeeld meer van de door jouw zonnepanelen opgewekte energie opslaan en is extra efficiënt dankzij SolarEdge ONE. Bovendien moet je geen dure aanpassingen in je meterkast uitvoeren.

SolarEdge 10kW Energiebank: De 10kW Energiebank heeft een vaste opslagcapaciteit van 10 kWh. Dit model biedt een aanzienlijke hoeveelheid energieopslag in een enkele eenheid, wat ideaal kan zijn voor huishoudens met een consistent hoog energieverbruik.

De SolarEdge 10kW Energiebank biedt een krachtige oplossing voor wie zijn energiebeheer wil optimaliseren. Met een opslagcapaciteit van 10 kWh biedt deze batterij voldoende ruimte om de energie van je zonnepanelen op te slaan. Met een DC-koppeling minimaliseert de de SolarEdge 10kW Energiebank energieverlies tijdens de opslag en het terugleveren van energie, wat zorgt voor een hogere efficiëntie van je zonnepanelen systeem.

Door te kiezen voor een thuisbatterij bij zonnepanelen bespaar je op je energiefactuur (of nog beter verdien je geld)

Met zonnepanelen EN een thuisbatterij bespaar je nog meer op je energiefactuur. Het kan je zelfs geld opleveren. Als je de batterij oplaadt op het moment dat de stroomprijs negatief is, krijg je zelf betaald. Die opgeslagen energie kan je dan later weer gebruiken. Heb je al een dynamisch contract of ben je van plan om dat binnenkort af te sluiten ? Sla jouw zonne energie overdag op in de batterij en verbruik de stroom ’s nachts wanneer de kosten het hoogst zijn. De SolarEdge batterijen zijn voorzien van geïntegreerde energiesoftware waarmee je via een gebruiksvriendelijke app de juiste keuzes kunt maken.

Energiebeheer op zijn best

Je elektrische auto opladen met de stroom van een thuisbatterij

Heb je een elektrische auto ? Ook dan kan een thuisbatterij interessant zijn. Maar andere zware elektrische toestellen zoals bv een warmtepomp of als je minder afhankelijk wilt zijn van een stroomstoring, kan een batterij een optie zijn.

Laadpalen SolarEdge

SolarEdge ONE = jouw persoonlijke energie assistent

SolarEdge ONE is jouw persoonlijke energie assistent. Deze neemt in realtime beslissingen die ervoor zorgen dat je over genoeg energie beschikt wanneer je die daadwerkelijk nodig hebt, en je op de koop toe ook nog eens geld bespaart. Vind je lagere kosten belangrijker of wil je bv meer energie voor back-ups ? Kies de batterijmodus die bij jouw levensstijl past en SolarEdge One doet de rest. Dit gebeurt met behulp van slimme AI-algoritmes die gegevens ophalen van externe bronnen, zoals bv lokale tarieven, het weer, maar ook jouw eigen verbruik en/of gebruikspatronen om zo een dagplanning te maken en de back-up duur te verlengen. Voor de back-up heb je wel de SolarEdge Home Backup Interface nodig.

DGS Energie is een van de 12 Installer Plus over heel België, wat alleen maar een meerwaarde voor jou als klant kan zijn door onze jarenlange expertise en ervaring met alle SolarEdge producten

Wim van DGS-Groep is SolarEdge Installer Plus.  Dankzij deze verdienste kan hij je extra goed advies geven met je zonnepanelen offerte zodat je door de bomen het bos wel ziet