Skip to content Skip to footer

Bewust kiezen voor SolarEdge One : slim !

9 + 1 tips om te besparen op je energiefactuur dankzij een SolarEdge installatie (en SolarEdge One)

SolarEdge

Wat zijn de tips om je energieverbruik te optimaliseren dankzij SolarEdge en SolarEdge One ?

Tip 1 : ieder paneel in de string presteert optimaal en individueel. Het zonnepaneel met het minste vermogen beïnvloedt dus NIET de andere zonnepanelen aangesloten op dezelfde string. Dit in tegenstelling tot zonnepanelen die in serie geschakeld zijn en dus wel de andere panelen op dezelfde string wel beïnvloeden in hun vermogen en opbrengst.

2) : dankzij de SolarEdge omvormer en de individuele optimizer/powerbox onder elk paneel worden de andere panelen en de opbrengst NIET negatief beïnvloedt

3) : optimizers S-serie = werken niet alleen correctief maar ook preventief !! Alles in het belang van optimalisatie opbrengst van je zonnepanelen installatie !

4) : er wordt daardoor meer energie opgewekt. Alle onderlinge verschillen tussen de panelen beïnvloeden elkaar niet, dit kan wel tot 10% meer opbrengst als gevolg hebben

5) : extra veiligheid : als de omvormer uigeschakels is of foutboodschap geeft, geven de optimizers maar 1volt DC-uitgangsspanning. Dit wordt zeer gewaardeerd door de brandweer

6) : monitoring : de data van ieder paneel kan individueel worden uitgelezen in het web portaal of de app. Defecten en problemen kunnen hierdoor snel worden opgespoord, wat handig is voor grotere installaties.

7) : er zijn geen kosten verbonden aan de app en het portaal, en de internet aansluiting zit standaard al in de omvormer, dit is geen optie die erbij gekocht dient te worden

8) : extra inzichten en controle over de opbrengsten via de gratis SolarEdge app

9) : garantie-uitbreiding van de omvormer tot 25jaar jaar ipv standaard 12 jaar.
Deze garantie uitbreiding prijs is wel tot 3x goedkoper tov andere merken, check bij ons de uiterst voordelige prijzen ivm de garantie uitbreiding voor de omvormer !

En last but not least, de allerbelangrijkste tip …

Tip 10 : SolarEdge One dynamische tariefoptimalisatie : zonder abonnementskost + zonder extra hardware te installeren en dit in tegenstelling tot vele andere merken die een dure abonnementskost aanrekenen

SolarEdge One dynamische Tariefoptimalisatie !

Deze geavanceerde functie laadt en ontlaadt automatisch de batterij op optimale tijden, zodat jij met jouw installatie energie verkoopt tegen hogere prijzen en energie koopt tegen lagere prijzen !

SolarEdge One is een sturingssysteem zodat jij extra kan besparen op je energiefactuur dankzij combinatie zonnepanelen + thuisbatterij + dynamisch contract + SolarEdge one !

En dit allemaal ZONDER extra abonnementskost + ZONDER extra hardware ! Makkelijk een extra besparing op je energiefactuur van 300-500€/jaar !! Toch meer dan de moeite waard !

Dynamisch energiecontract in combinatie met SolarEdge zonne-energiesysteem ? Ontdek hoe jij nog meer kan besparen !!

Heb je een dynamisch energiecontract en maak je gebruik van een SolarEdge zonne-energiesysteem ? Dan heeft SolarEdge goed nieuws !

Zij hebben namelijk een gloednieuwe functie gelanceerd die het mogelijk maakt voor huiseigenaren om de productie van hun zonnepanelen tijdelijk op stop te zetten.  HIermee speelt SolarEdge in op de toenemende behoefte van consumenten om meer ocontrole over hun eigen zonne-energiesysteem te verkrijgen.  Daarnaast kan het je helpen om te besparen om je energiekosten.  

Tussen 12u en 15u schijnt de zon het felst en wordt de meeste zonne-energie opgewekt.  Tegelijkertijd kan de vraag naar energie laag zijn.  Op dat moment kan je te maken krijgen met negatieve energieprijzen.  Het afnemen van energie van het netwerk levert zelfs geld op.  Door de zonnepanelen op pauze te zetten op juist die momenten, bespaar je nog meer op je energiekosten.  Zo heb je als consument meer invloed en kan je het meeste uit je energievoorziening halen.

DGS-Groep = jouw SolarEdge Installer Plus Partner
DGS Energie is SolarEdge Installer Plus